Cupa Sport Pentru Sanatate la tenis de masa a persoanelor cu handicap – editia a doua

Asociatia Sport Pentru Sanatate, in parteneriat cu Asociatia Judeteana Constanta a Sportului Persoanelor cu Handicap (AJCSPH) si Pure Jatomi Fitness Tomis a organizat pe 15 martie la Clubul Pure Jatomi Fitness Tomis – Tomis Mall, etajul 6 (municipiul Constanta, strada Stefan cel Mare, nr. 36) „Cupa Sport Pentru Sanatate la tenis de masa a persoanelor cu handicap”, eveniment ajuns la cea de-a doua editie.

Asociatia Sport Pentru Sanatate este o organizatie non guvernamentala, non-profit, independenta, care sustine si promoveaza sportul, incurajeaza si faciliteaza practicarea acestuia, dezvoltand programe si evenimente sportive de interes general, pentru educarea motivationala pozitiva a oricarui individ, in sensul mentinerii, ameliorarii si imbunatatirii sanatatii fizice, psihice si spirituale a oamenilor.

Asociatia Judeteana Constanta a Sportului Persoanelor cu Handicap (AJCSPH), membra a Comitetului National Paralimpic, promoveaza miscarea si sportul desfasurate de persoanele cu dizabilitati. “Viata trebuie sa continue oricum ar fi! Viata se vede atat de frumos si dintr-un scaun cu rotile, mai ales daca reusesti sa faci ceva; poti reusi prin sport. Sport in scaun inseamna si o buna indemanare a folosirii scaunului cu rotile, si mai ales o motivatie de a te considera un om normal”, este deviza domnului Ion Gembasanu, presedintele acesteia.

Pure Jatomi Fitness Tomis este cel mai select centru de fitness din Constanta si face parte dintr-o retea multinationala cu peste 50 de cluburi de fitness din Europa si Asia, 4 dintre acestea fiind in Romania. Prezent in Constanta de mai mult de 3 ani, clubul de bucura de peste 2000 de membri activi si ofera o gama variata de servicii si facilitati: antrenamente personale, aparate multifunctionale, cursuri de aerobic (Kangoo Jumps, Zumba Fitness, Pilates, Step Aerobic, Fitball etc), cycling, tenis de masa.

Evenimentul face parte din programul “Alege sa faci sport pentru sanatate!”, ce a debutat pe 7 aprilie 2013, de Ziua mondiala a sanatatii si a continuat cu zeci de actiuni sportive de masa. “Am demarat acest proiect din dorinta expresa de a convinge oamenii sa renunte la viata sedentara, sa aleaga miscarea, sa faca sport pentru sanatate, dar si pentru a sensibiliza si motiva opinia publica, institutiile de stat si sectorul privat, in virtutea unei implicari mai generoase intr-un domeniu destul de neglijat in ultima perioada, sportul de masa”, a precizat Radu-Dan Andrei, presedintele si membru fondator al Asociatiei Sport Pentru Sanatate.

„Cupa Sport Pentru Sanatate la tenis de masa a persoanelor cu handicap” s-a desfasurat pe trei grupe de concurs: Liga Invingatorilor – dedicata persoanelor cu dizabilitati in scaun rulant, Liga Luptatorilor – dedicata persoanelor cu handicap usor si moderat si Liga Tinerilor, formata din copii si tineri din plasamentele de pe langa D.G.A.S.P.C. Constanta.

“Continuand excelentele relatiile de parteneriat cu aceste institutii si ONG-uri inimoase, pentru aceasta editie m-am ghidat dupa un motto personal, ce are darul de a intruchipa dorinta si pasiunea acestor oameni cu handicap pentru sport: “Nu te uita ca am cazut. Mai bine ajuta-ma sa ma ridic!”, ce constituie credo-ul tuturor celor care se ingrijesc, formeaza, ajuta, promoveaza si fac tot posibilul ca actiunile asociatiei pe care o coordonez sa ia amploare de la an la an”, a precizat  Ion Gembasanu, presedintele Asociatiei Judeteane Constanta a Sportului Persoanelor cu Handicap (AJCSPH).

Evenimentul a fost sustinut de Tomis Mall, Orange Photography si Asociatia Civicum Voluntaris.

“O zi de neuitat , unde sportul si buna dispozitie si-au dat mana!”, a sintetizat Mihaela Carutasu, presedintele Asociatiei Civicum Voluntaris, care a mobilizat voluntarii constanteni la acest eveniment. O fraza scurta care descrie cel mai bine cele 6 ore de competitii sportive, in urma carora castigatori am fost cu totii: participanti, organizatori, parteneri, voluntari, spectatorii sustinatori ai celor ca au ales sa faca sport pentru sanatate.