Zilele Constantei, sarbatorite prin Sport Pentru Sanatate

Sambata, 25 mai, pe plaja Modern din Constanta, Asociatia Sport Pentru Sanatate a sarbatorit Zilele Constantei impreuna cu iubitorii exercitiului fizic, intr-un mod inedit: prin sport, sanatate si voie buna.

Peste 400 de constanteni (313 inscrisi, dar suntem convinsi ca, de fapt, au fost mult mai multi) de toate varstele au ales sa-si petreaca timpul liber participand la cel mai mare eveniment sportiv recreativ organizat vreodata pe plajele din Romania -“CONSTANTA FACE SPORT PENTRU SANATATE”, actiunea de final a campaniei de informare si constientizare “Alege sa faci sport pentru sanatate!”, initiata pe data de 7 Aprilie (Ziua Mondiala a Sanatatii), in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, Intersport, Pure Jatomi Fitness, Asociatia Club Sportiv Squash West Side, revista Seara de Seara, Expertissa Constanta si Magic FM.

Constantenii de toate varstele au avut ocazia sa practice sportul preferat: fotbal si volei pe plaja, tenis-vol (sportul inventat de asociatia noastra), jocuri sportive pentru copii, demonstatii interactive a celor mai moderne cursuri de aerobic (sub indrumarea Monicai Jianu, instructor autorizat la Pure Jatomi Fitness), primul simultan de skandenberg din Constanta (cu multiplul medaliat national, Alexandru Cucli).

Evenimentul sportiv a durat peste 7 ore, iar participantii  au fost foarte incantati, sperand sa mai aiba parte de astfel de activitati. “Cred ca este o initiative benefica pentru toti tinerii si nu numai pentru ei, felicitari organizatorilor si sper ca astfel de evenimente sa aiba loc cat mai des…”, este de parere o tanara ce a petrecut cateva ore bune pe terenurile de sport amenajate pe plaja. Timp in care, campionul Constantei la skandenberg, Alexandru Cucli, sub privirile exigente ale arbitrului international Tiberiu Mihalcea, a dovedit peste 50 de brate ale curajosilor care i-au raspuns provocarii.

Scopul acestui proiect este informarea locuitorilor municipiului Constanta de importanta exercitiului fizic si de beneficiile sportului asupra starii de sanatate a fiecaruia dintre noi, atragerea cat mai multor persoane pe terenurile de sport si promovarea in randul acestora a unui stil de viata sanatos, bazat pe activitatea fizica practicata regulat”, sunt cuvintele presedintelui Asociatiei Sport Pentru Sanatate, Radu – Dan Andrei, intr-un interviu acordat postului local de televiziune Litoral TV. 

Pe parcursul desfasurarii evenimentului, participantii au fost recompensati cu numeroase premii: diplome de merit si ochelari de soare oferiti de ONG-ul nostru, abonamente la Pure Jatomi Fitness Maritimo, ore gratuite la Clubul Sportiv  de Squash West Side, iar voluntarii Asociatiei Sport Pentru Sanatate au impartit participantilor si trecatorilor fluturasi cu beneficiile exercitiului fizic asupra sanatatii.

Sport, Sanatate, Voie Buna!

Pe curand!