Campania de informare si constientizare „Alege sa faci Sport Pentru Sanatate!”

7 Aprilie – Ziua Mondiala a Sanatatii. „Alege sa faci Sport Pentru Sanatate!” Nu numai astazi, ci in fiecare zi. Acesta este mesajul campaniei de informare si constientizare initiate de Asociatia Sport Pentru Sanatate si sustinuta de membrii si voluntarii nostri.

Pe o vreme mai degraba tomnatica, peste cincisprezece promotori ai sportului pentru sanatate s-au intalnit pentru a sarbatori impreuna „Ziua Mondiala a Sanatatii” prin sport, sanatate si voie buna. Cu totii am alergat in Parcul Tabacariei, impartind constantenilor flyere cu beneficiile exercitiului fizic asupra sanatatii (foto).

 

Actiunea nu a fost deloc usoara, vremea mohorata de afara ingreunandu-ne un pic misiunea, crosul transformandu-se deseori in adevarate sprinturi pentru a intra in contact cu cat mai multi oameni. Putem spune ca am avut ghinion, daca ne raportam la ziua de ieri, una insorita si cu mii de persoane aflate la plimbare in parc, dar si noroc, avand in vedere ca la o ora dupa terminarea evenimentului a inceput sa ploua. Scopul nostru a fost sa informam, prin aceasta modalitate, locuitorii municipiului Constanta (254.693 locuitori, conform recensamantului din 2011), care sa constientizeze importanta exercitiului fizic si beneficiile sportului asupra sanatatii. Intr-o zi primavaratica, cu siguranta ca toate fluturasele si-ar fi gasit locul in buzunarul si apoi in biblioteca a peste 2.500 de constanteni (fiind cartonate, sunt mai greu de mototolit sau rupt; noi ne-am bazat totusi pe mesajul puternic, care te indeamna sa-l iei acasa si sa-l recitesti din cand in cand). Dar suntem convinsi ca, cu ajutorul comunicatelor de presa , a partenerilor nostri care ne sustin in distribuirea acestora si a actiunilor ulterioare aceasta cifra se va multiplica semnificativ.

Tot la plusuri tinem sa mentionam si implicarea in activitatile de voluntariat a cat mai multor persoane. Multumim tuturor voluntarilor prezenti, adevarate modele de comportament, demne de urmat de cat mai multi dintre noi. Nu numai in ceea ce priveste sportul, miscarea, ci si calitatea umana si generozitatea acestora. Impreuna am castigat un timp de calitate petrecut intr-un mod civic, sportiv si sanatos, iar la sfarsitul actiunii fiecare a primit un mic premiu din partea asociatiei.

Asculta aici spotul adio „Alege sa faci sport pentru sanatate” difuzat de Kiss si Magic FM:

Precizam ca actiunea de astazi nu este decat prima veriga a campaniei de constientizare a beneficiilor exercitiului fizic asupra sanatatii. „Alege sa faci sport pentru sanatate!” va continua pe termen nelimitat, in luna aprilie avand intentia sa distribuim flyere si afise la scolile si liceele constantene, iar la sfarsitul lunii mai va asteptam la urmatorul nostru eveniment, „Constanta face Sport pentru Sanatate”. Cu detalii despre acest proiect vom reveni in curand. Pana atunci, sa aveti parte de Sport, Sanatate si Voie Buna! Pe curand!

Echipa ASPS